Hälsobullar

Serverar: 12 portioner

Detta bröd passar bra till kycklingsoppan med nudlar. (Finns i receptboken) Jag är inte helt säker på jäsningstiden, för i skolan så ska ju allt gå så snabbt, men de blev bra fastän de bara jäste i tio min åt gången.

Ingredienser

  • 25 g margarin
  • 2 dl mjölk
  • ½ pkt jäst
  • 2 krm salt
  • 1 msk sirap
  • Ev 2 tsk kummin
  • ½ dl rågflingor
  • ½ dl rågkross
  • 2 dl rågsikt
  • 2 - 2 ½ dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet och tillsätt mjölken och värm den till 37 grader (fingervarmt). Smula jästen i en skål, häll över mjölken och rör tills jästen rört sig.
    2. Tillsätt salt, sirap, och ev. kummin. Tllsätt sedan rågflingor, rågkross, rågsikt och vetemjölet. Arbeta degen smidig så att den släpper skålen. Låt degen jäsa under bakduk i 10-20 min.
    3. Sätt ugnen på 225 grader och gör i ordning en plåt. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig så den släpper bakbordet utan mjöl. Dela degen i två delar och rulla ut dem till två längder.
    4. Dela varje längd i sex bitar och rulla dem till bollar. lägg bullarna på plåten och låt dem jäsa under bakduk ytterligare 10-20 min.
    5. Grädda dem i mitten av ugnen i ca 10 min. Lägg bullarna på galler med bakduk över.
    6. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben