Maysans hälsobullar

Serverar: 25 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Nyttiga franska.

Ingredienser

  • 6 dl vatten
  • 1 dl linfrö
  • 1 pkt jäst 50 g
  • 3 msk olja
  • 1 stor riven morot
  • 1 dl russin
  • Ca 5 dl grahamsmjöl
  • Ca 5 dl vetemjöl Special
  • 1 dsk salt
  • Instruktioner

    Linfröet kokas 5 min med vattnet. Låt svalna till ca 35 grader Blanda ner alla torra ingredienser inklusive jästen. Rör tills jästen har lösts. Degen skall ej vara för hård. Låt jäsa ca 30 min. Baka ut degen till 25 bullar typ småfranska. Jäs på plåten 30 min. Gräddas i 250°C ugnsvärme i ca 10 min. Jag brukar pensla bullarna med litet kallt vatten både före och efter gräddningen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben