Hälsobullar

Serverar: 50 portioner

Tid: 1 timme

Riktigt goda frukostbröd

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 1 l vatten
  • 100 g jäst
  • 3 tsk salt
  • 1 dl sirap
  • 3 dl rågflingor
  • 2 dl vetekli
  • 1 l fyra sädesslag
  • 5 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Smält margarinet och låt det svalna. Smula jästen i en stor bunke. Tag vatten direkt från kranen, får ej vara över 37 grader varmt, och häll över jästen. Rör om ordentligt så att jästen löser sig. Tillsätt det smälta, avsvalnade margarinet, salt, sirap, rågflingor, vetekli, fyra sädesslag och nästan allt vetemjöl. Spara lite till utbakning. Arbeta degen kraftigt i matberedare i ca 5 minuter, för hand tills degen är blank och utan större sprickor. Låt jäsa i 30 minuter. Knåda degen på mjölat bakbord och baka ut den till bullar 50-60 st, eller limpor 4 st. Låt jäsa övertäckta i 30 min. Grädda bullarna i 250 grader i 10-12 min eller för limpor i 200 grader 25-30 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben