Lätta och smidiga att göra när det är i långpanna.
Ingredienser
50 g jäst
1 tsk salt
4 msk farinsocker
2 msk matolja
6 dl mjölk
1 ½ ägg (½ till pensling)
1 dl havregryn
1 dl kruskakli
½ dl solrosfrön
1 ½ dl grahamsmjöl
2 dl lantbrödsmjöl
1 tsk bikarbonat
Ca 10 dl vetemjöl (man får testa)
Instruktioner
Ljumma mjölken till 37 grader. Lägg jästen i en degbunke. Häll över mjölken och lös upp jästen.
Tillsätt salt, olja, farinsocker och ägg och rör om.
Tillsätt alla mjölsorter och bikarbonat och knåda degen tills den släpper kanterna.
Jäs i 30 min.
Kavla ut på plåt med bakplåtspapper under. Tryck lagom stora bitar med en kniv.
Jäs 20 minuter till.
Pensla med ägg och strö över solrosfrön. Grädda i 225 grader i 15 min.