Långpannerutor

Lätta och smidiga att göra när det är i långpanna.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 4 msk farinsocker
  • 2 msk matolja
  • 6 dl mjölk
  • 1 ½ ägg (½ till pensling)
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl kruskakli
  • ½ dl solrosfrön
  • 1 ½ dl grahamsmjöl
  • 2 dl lantbrödsmjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • Ca 10 dl vetemjöl (man får testa)
  • Instruktioner

    1. Ljumma mjölken till 37 grader. Lägg jästen i en degbunke. Häll över mjölken och lös upp jästen. Tillsätt salt, olja, farinsocker och ägg och rör om. Tillsätt alla mjölsorter och bikarbonat och knåda degen tills den släpper kanterna.
    2. Jäs i 30 min.
    3. Kavla ut på plåt med bakplåtspapper under. Tryck lagom stora bitar med en kniv.
    4. Jäs 20 minuter till.
    5. Pensla med ägg och strö över solrosfrön. Grädda i 225 grader i 15 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben