Brantevik ligger i Skåne och receptet kommer således från det skånska smörgåsbordet! Vansinnigt god sill som ni måste prova till jul-, påsk- och midsommarbordet.
Ingredienser
1 burk urvattnad sillfilé
0,5 dl ättika
1 msk salt (låt ligga över natten)
Inläggning
1,25 dl strösocker
10 krossade vitpepparkorn
10 krossade kryddpepparkorn
1/2 hackad gul lök
1/2 hackad rödlök
1/2 msk citronpeppar
1 smulat lagerblad
1/2 knippa hackad dill
Instruktioner
Blanda inläggningen med sill i en glasburk.
Låt stå svalt ett par dagar innan servering
Liknande recept
Kommentarer (2)
I receptet står 1 burk urvattnad sillfilé 0,5 dl ättika. Jag undrar om det ska vara utspädd ättika?
Har precis gjort denna sillen, doftar ljuvligt... Tack :)