Brantevikssill

Brantevik ligger i Skåne och receptet kommer således från det skånska smörgåsbordet! Vansinnigt god sill som ni måste prova till jul-, påsk- och midsommarbordet.

Ingredienser

  • 1 burk urvattnad sillfilé
  • 0,5 dl ättika
  • 1 msk salt (låt ligga över natten)
  • Inläggning
  • 1,25 dl strösocker
  • 10 krossade vitpepparkorn
  • 10 krossade kryddpepparkorn
  • 1/2 hackad gul lök
  • 1/2 hackad rödlök
  • 1/2 msk citronpeppar
  • 1 smulat lagerblad
  • 1/2 knippa hackad dill
  • Instruktioner

    Blanda inläggningen med sill i en glasburk. Låt stå svalt ett par dagar innan servering

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    ingaa 18 december 2007

    I receptet står 1 burk urvattnad sillfilé 0,5 dl ättika. Jag undrar om det ska vara utspädd ättika?

    saragu 23 juni 2010

    Har precis gjort denna sillen, doftar ljuvligt... Tack :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben