Brantevikssill

Serverar: 5-6 portioner

Min variant på Brantevikssill.

Ingredienser

  • 1 kg sillfiléer
  • Lag
  • 5 dl vatten
  • 1 dl ättika
  • 2 msk salt
  • Blandning
  • 5 dl socker
  • 40 krossade vitpepparkorn
  • 40 krossade svarta kryddpepparkorn
  • 2 gula lökar
  • 2 röda lökar
  • 2 msk citronpeppar
  • 1 bunt dill
  • Instruktioner

    Låt filéerna ligga i lagen 1 dygn. Ta upp dom och låt dom rinna av, varva därefter filéerna och övriga ingredienser i en skål eller glasburk. Låt allt dra i kylskåp ett par dagar.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    guldfotar 30 november 2007

    Den absolut godaste sillinläggningen, passar alla dagar. Guldfotar

    SEAbjrpn 6 december 2008

    Tack för receptet. KramSEA

    fahannan 2 juli 2010

    Detta är bästa sillen som finns. Jag brukar krossa alla pepparkornen, men blev så glad när jag såg att man inte behöver göra det i detta recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben