Brantevikssill

Något för julbordet?

Ingredienser

  • 600 g sillfiléer
  • Lag
  • 7 dl vatten
  • 1 dl Winborgs ättika 24%
  • 2 msk salt
  • Kryddblandning
  • 5 dl strösocker
  • 3 msk vitpepparkorn, grovt krossade
  • 3 msk kryddpepparkorn, grovt krossade
  • 2 stora gula lökar, hackade
  • 2 stora röda lökar, hackade
  • 1 knippe dill, hackad
  • 2 lagerblad
  • Instruktioner

    Blanda lagen och slå den över sillfiléerna. Låt stå kallt 1 dygn. Ta upp sillen och låt den rinna av. Avlägsna skinnet. Rör ihop kryddblandningen och varva den med sillen i en kruka eller i en glasburk. Låt stå kallt i ca 2 dygn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben