Brasiliansk fisksoppa

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme

En försvenskad version från en brasiliansk semester. Använde fiskbuljong på tärning+ buljong från avkokade räkskal

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 gula lökar
  • 1,5 msk curry
  • 15 dl fiskbuljong
  • 3 dl vitt vin
  • 4 morötter
  • 1 purjolök
  • 6 potatisar
  • 2 paprikor
  • 2 dl creme fraiche
  • 400 g djupfryst fisk t. ex torsk
  • salt
  • dill
  • Instruktioner

    Smält smöret med curryn. Fräs de hackade vitlöksklyftorna och lökarna lätt. Häll på buljongen och vinet och blanda i de nedskurna potatisarna och grönsakerna. Koka ca 40 min. Blanda i creme fraiche och den tinade och tärnade fisken. Koka upp. Lägg i rikligt med hackad dill. Avsmaka ev. med salt. Servera gärna med en klick matlagningsyoghurt, några räkor och lite citronmeliss.

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24
    5
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (1)

    oktober92 5 januari 2013

    Väldigt god soppa! Hela familjen älskade den :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben