Bresaolastrutar med pestokräm

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Pestobuffé – Detta är två förrätter och två varmrätter som passar utmärkt till festligare tillfällen. Varför inte ha ett italienskt tema på nyår? I Italien äter vi ofta stora middagar som består av flertal rätter. Detta är fyra rätter som kompletterar varandra bra där jag använt pesto som en röd tråd genom menyn, en produkt som inte bara är god att använda till pasta utan även passar utmärkt som krydda i en mängd rätter. Komplettera med en pasta som mellanrätt och avsluta med något sött så har du en klassisk italiensk festmeny, säger Christian Campogiani,samarbetsparter till Barilla och köksmästare på Den gamle och havet.

Ingredienser

  • Pestokräm
  • 200 g färskost, t. ex Philadelphia
  • 1 msk Barilla Pesto alla Genovese
  • 3 körsbärstomater, finhackade
  • Strutar
  • 70 g bresaola (tunt skivat, lufttorkat oxkött)
  • Instruktioner

    1. Pestokräm: Blanda ihop ingredienserna till krämen (färskost, pesto och körsbärstomater). Fyll en spritspåse med krämen. Har du ingen spritspåse kan du använda två skedar.
    2. Strutar: Lägg ut bresaolaskivorna separat. Spritsa ut cirka 1 msk pestokräm på varje skiva och rulla ihop köttet till strutar, alt rulla ihop köttet först och fyll på med krämen. Servera som tilltugg eller förrätt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben