Räkfylld kycklingrullad

Serverar: 4 portioner

Kycklingfiléerna rullas ihop med en kräm på pesto, färskost och räkor och ugnssteks sedan tills läckert möra.

Ingredienser

  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 5 dl basilikablad
  • 3 msk pinjenötter
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 dl lätt färskost, t ex philadelphia
  • 3 msk fint riven parmesanost
  • 200 g skalade räkor, finhackade
  • 2 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Lägg kycklingfiléerna på en plan arbetsyta och halvera dem på längden för att få åtta skivor. Lägg varje skiva mellan två bitar plastfolie och använd en kavel eller köttklubba för att banka ut filéerna till tunna skivor, ca 55 mm jämntjocka.
    2. Gör en pesto genom att lägga basilika, pinjenötter och vitlök i en mixer och mixa tills finhackat. Tillsätt färskosten och mixa tills väl blandat. Lägg över peston i en skål och tillsätt parmesanosten.
    3. Bred pestokrämen över kycklingfiléerna och lägg 1 msk av räkorna mitt på varje filé. Rulla ihop till en fast rulle och bind ihop med kökssnöre.
    4. Sätt ugnen på 175°C. Hetta upp olivoljan i en teflonstekpanna och bryn ruladerna runtom 4-5 minuter tills gyllene. Lägg över i en ugnsfast form och ugnsstek cirka 10 minuter tills genomstekta. Ta av snöret och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben