Minipajer på smördeg med pestokräm

Serverar: 8 portioner

Jättegott till buffén eller som ett tilltugg innan huvudrätten

Ingredienser

  • 1 smördeg
  • Pestokräm
  • 150 g Philadelphia
  • ½ msk färdig pesto
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 1 ask cocktailtomater
  • Olivolja
  • Garnering
  • 1 kruka basilika
  • Instruktioner

    1. 1. Sätt ugnen på 225 grader. Tina smördegen om den är fryst och kavla eller rulla ut den. Skär eller stansa ut rundlar med ett glas, 10-12 cm i diameter.
    2. 2. Blanda samman philadelphiaosten, peston och yoghurten. Bred ut ett tjockt lager kräm på varje smördegsbotten. Ställ på en plåt med bakplåtspapper.
    3. 3. Halvera eller skär tomaterna i skivor och fördela dom på pajerna. Droppa över oljan och gratinera pajerna mitt i ugnen i ca. 20 minuter
    4. 4. Ta ut pajerna, finhacka basilikan och strö över före serveringen
    5. Smaklig måltid

    Liknande recept

    3.7
    1 h 30 min
    5-7
    3
    3
    1 h
    10
    1

    Kommentarer (1)

    hubbex 23 mars 2009

    är dom lättgjorda?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben