Minipajer

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme

De här pajerna kan egentligen fyllas med precis vad du vill. Räcker till ca 10 st pajer i formar som är ca 8 cm i diameter.

Ingredienser

  • Pajbotten
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 100 g smör
  • 1 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 100 g färsk svamp (gärna kantareller)
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl riven ost (gärna västerbottenost)
  • 1 krm peppar
  • 1 krm salt
  • 1 knippe gräslök
  • 1 rödlök
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samman grahamsmjöl, vetemjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en deg. Klä pajformar (ca 8 cm i diameter) med degen, nagga dem i botten och förgrädda dem i ca 10 minuter.
    2. Rensa svampen och hacka den grovt. Hacka rödlöken. Fräs svamp och rödlök i lite smör i några minuter. Riv osten och vispa ner den med ägg och mjölk. Salta och peppra. Lägg rödlök, hackad gräslök och svamp i skalet, fyll på med äggblandningen.
    3. Grädda i ca 18-20 minuter tills pajerna fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    muppet 31 december 2011

    Dessa pajer gjordes som förrätt till de som gillar svamp och de blev mycket uppskattade. Pajdeg blev lite väl smulig i färdig form, kan dock bero på annat än receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben