Minipajer

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Härligt recept på minipaj. Bara att röra ihop när du får oväntat besök. Går att variera med olika bär. Halvtinade blandas med lite socker efter smak. Tänk på att vissa bär är sötare i sig själva, om man inte gillar för sött. Tips: Lägg en bit folie i botten av ugnen, ibland rinner det ut lite saft från bären.

Ingredienser

  • 4 små portionsformar
  • 5-6 dl bär (t.ex. hallon, blåbär, björnbär)
  • ½ dl socker
  • 2 msk potatismjöl
  • Crisptopping
  • 50 gram smör
  • 1½ dl havregryn
  • 3/4 dl socker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ dl kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Ställ ugnen på 180-200 grader. När du gör crispet så smälter du smöret i en kastrull. Ta bort det från plattan. Rör ner havregryn, kokos vaniljsocker och mjöl och fördela ut över pajerna. Jag lägger lite crisp i botten + bär och sist crisp ovanpå
    2. Ställ in i mitten och grädda i 15-20 minuter eller tills pajarna fått en härlig knäckig yta. Servera sedan med vaniljvisp eller glass.

    Liknande recept

    3
    1 h
    10
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben