Denna lilla läckerbit passar perfekt på buffébordet,
serverad kall med en klick sikrom, eller ljummen som
tillbehör till en god soppa.
Använd en eller flera sorters Boxholm Ost alltefter smak till ostfyllingen. Vill du ha en magrare fyllning, välj enbart Boxholm Magra och ersätt grädden med mjölk.
Ingredienser
Pajskal
4,5 dl vetemjöl
120 g rumstempererat
Smör
1 ägg
1 tsk salt
1 msk socker
0,5 dl mjölk
Ostfyllning
200 g riven Boxholm
Ost, ca 5 dl
2 ägg
1 dl grädde
1 dl mjölk
En nypa salt
En nypa peppar
Instruktioner
- Ugn175°.
- Pajskal:
Blanda alla ingredienser till en smidig deg. Låt vila i kyl minst 30 min.
Kavla ut degen knappt en halv centimeter tjock.
Tag ut rundlar av degen och tryck ut den i små aluminiumfolieformar.
Förgrädda i ugn, 175° ca 8-10 minuter.
- Ostfyllning:
Riv osten grovt. Fyll pajskalen rågade med
ost. Blanda ägg, grädde, mjölk, smaksätt med salt och peppar. Fyll äggblandningen nästan upp till kanten på pajskalen. Grädda i ugn, 175° ca 15-20 minuter, tills minipajerna är gyllenbruna.
Liknande recept
Kommentarer (1)
God paj men nästa gång lägger jag i lite mer sting!