Minipaj med Boxholm Ost

Serverar: 20 portioner

Denna lilla läckerbit passar perfekt på buffébordet, serverad kall med en klick sikrom, eller ljummen som tillbehör till en god soppa. Använd en eller flera sorters Boxholm Ost alltefter smak till ostfyllingen. Vill du ha en magrare fyllning, välj enbart Boxholm Magra och ersätt grädden med mjölk.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 120 g rumstempererat
  • Smör
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 0,5 dl mjölk
  • Ostfyllning
  • 200 g riven Boxholm
  • Ost, ca 5 dl
  • 2 ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • En nypa salt
  • En nypa peppar
  • Instruktioner

    1. Ugn175°.
    2. Pajskal: Blanda alla ingredienser till en smidig deg. Låt vila i kyl minst 30 min. Kavla ut degen knappt en halv centimeter tjock. Tag ut rundlar av degen och tryck ut den i små aluminiumfolieformar. Förgrädda i ugn, 175° ca 8-10 minuter.
    3. Ostfyllning: Riv osten grovt. Fyll pajskalen rågade med ost. Blanda ägg, grädde, mjölk, smaksätt med salt och peppar. Fyll äggblandningen nästan upp till kanten på pajskalen. Grädda i ugn, 175° ca 15-20 minuter, tills minipajerna är gyllenbruna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    sif-fia 2 september 2012

    God paj men nästa gång lägger jag i lite mer sting!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben