MINIPAJER MED FETAOST

Serverar: 16 portioner

Små pajer som passar bra till picknicken bland annat.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 3/4 dl Kesella lätt
  • Fyllning
  • 100 g fetaost
  • 8 körsbärstomater
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl Kelda matlagningsgrädde
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i 16 små engångsaluminiumformar. Låt formarna stå i kylen i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Mosa osten och dela tomaterna i halvor. Vispa ihop ägg grädde, salt och peppar. Lägg osten i formarna och häll på äggstanningen. Lägg i en tomathalva i varje form. Grädda i mitten av ugnen i 18-20 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    susannelotus 24 juni 2008

    jag älskar fetaost. tack

    stina62 29 april 2012

    ska fixa till dessa till min fest....hoppas de är goda!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben