Brittas bästa frukostbröd

Tid: 50 minuter

Prova gärna dessa bröd

Ingredienser

  • 1 liter matbrödsmjöl av de fyra sädesslagen
  • 9 dl rågsikt
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 pkt torrjäst
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • 2 tsk salt
  • 1 liter mjölk
  • 150 g smör eller margarin
  • 1 dl sirap
  • 1 dl honung
  • Instruktioner

    1. Mät upp de torra ingredienserna i en bunke. Smält smöret och värm mjölken till ca 45-50 grader, tillsätt det sedan till mjölkblandningen. Blanda ner sirap och honung.
    2. Arbeta till en lagom fast deg och låt jäsa 10-15 minuter.
    3. Ta upp degen på mjölat bakbord och rulla ut den till smala längder, ca 7-8 cm breda. Skär med kniv ut lagom stora bullar.
    4. Grädda bröden i 225 grader ca 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben