Broccoli i ostsås

...recept ur "Familjekokboken" 1977...vegetariskt varmrätt med potatis, pasta eller ris...och som tillbehör till kött, korv, fågel...

Ingredienser

  • 1-2 paket á 250 g djupfryst broccoli
  • Ostsås
  • 1½ - 2 msk margarin
  • 2½ - 3 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 2 dl riven ost, typ herrgårdsost
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka broccolin enligt anvisningarna på paketet. Broccolin ska nätt och jämt var färdig.
    2. Sätt ugnen på 250 grader.
    3. Häll av vattnet och låt broccolin rinna av. Lägg broccolin i en ugnsfast form.
    4. Smält margarinet i en kastrull, rör ner mjölet och späd undan för undan med mjölken så att att du får en slät fin sås. Låt den sakta sjuda i 5 minuter.
    5. Rör ned osten som smälter i såsen. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över broccolin.
    6. Gratinera i ugn i ca 10 minuter.
    7. Servera som vegetariskt varmrätt med potatis, pasta eller ris...eller som tillbehör till kött, korv, fågel...

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben