Broccoli och ost på kassler

Serverar: 4 portioner

Mycket god smakkombination. Kan förberedas för att snabbt gratineras före servering.

Ingredienser

  • 500 g kassler
  • 1 msk smör
  • 1 stånd broccoli, ca 150 g
  • 1 dl riven lagrad ost, västerbotten eller parmesan
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 tomater
  • ½ dl riven ost
  • Sås
  • 2 dl vatten
  • ½ köttbuljongtärning
  • 1 dl grädde
  • 1 msk soja
  • 2 msk maizena redning
  • 2 krm salt
  • Servering
  • Ris
  • Sallad
  • Resten av såsen
  • Instruktioner

    1. Ugn 250 grader.
    2. Skär bort stjälken på broccolin och dela i buketter. Lägg ner dem i kokande lättsaltat vatten ca 2 minuter. Häll av vattnet och hacka broccolin smått. Blanda broccolin med ost och vitlök.
    3. Skär kasslern i 1 ½ cm tjocka skivor och bryn dom i smöret. Lägg dem på ett ugnssäkert fat. Fördela broccoliblandningen ovanpå kasslern.
    4. Sås: Koka upp alla ingredienserna i en kastrull under omrörning. Häll lite sås runt kasslern.
    5. Halvera tomaterna och lägg dem bredvid kasslern, strö riven ost över tomathalvorna och gratinera i ugnen i 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben