Råstuvad potatis med ost och broccoli

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

En råstuvad potatis som även går att göra på färskpotatis. Ost och broccoli är som vanligt mycket goda vänner med potatis. Gjorde denna till panerade fiskfiléer vilket gjorde sås överflödig. Passar även till köttbullar mm.

Ingredienser

  • 700-800 g potatis (gärna fast sort)
  • 200 g morötter
  • 250 g broccoli (fryst)
  • 100 g ost (valfri sort)
  • 25 g smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 2-3 dl mjölk
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Maizenaredning vid behov
  • Instruktioner

    Skala potatis och morötter. Skär potatis i knappt sockerbit stora bitar och grovriv morötter och ost. Fräs smöret i en större kastrull och låt potatis och morötter fräsa med. Tillsätt 2 tsk salt, grädden och mjölk så det mer än väl täcker. Låt småkoka under lock i ca 10 minuter. Blanda ner broccoli och koka vidare i ca 7-8 minuter. Om stuvningen är för tunn reder ni med maizenaredning och låter koka 1 minut till. Stäng av plattan och rör i osten, rör om försiktigt till osten löst sig. Smaka av med vitpeppar och ev. mer salt.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    walterego 11 mars 2013

    Tillagade denna rätt igår tillsammans med ugnsbakad falukorv. Oförskämt gott! Jag fuskade med färdigtänad potatis (latoxen i mig). Hoppas att bli förlåten. Både "gumman min", jag och mina matgäster jublar på Din bekostnad.

    Anderstam 11 mars 2013

    Tackar & Bugar för den kommentaren. Den värmde gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben