Ost och broccolistuvad potatis

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En härligt krämig stuvad potatis. Passar perfekt till gravad lax, isterband mm mm.

Ingredienser

  • 25 g smör
  • 1 kg potatis
  • 250 g broccoli (fryst)
  • 150 g ost (valfri sort)
  • 2 dl vispgrädde
  • 3-4 dl mjölk
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och skär potatisen i drygt sockerbitsstora bitar. Grovriv osten och dela den tinade broccolin i mindre buketter. Fräs smöret i en kastrull och rör ner potatisen. Salta och peppra på potatisen och rör om så allt blandas väl. Häll i grädde och mjölk, låt koka upp och sen småkoka på svag värme i ca 20 minuter. Rör om mot botten då och då.
    2. Blanda i broccolin och låt småkoka ytterligare ca 10 minuter. Stäng av plattan och lägg i osten, rör försiktigt om på eftervärmen tills osten löst sig. Smaka av om det behövs mer salt eller peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben