En härligt krämig stuvad potatis.
Passar perfekt till gravad lax, isterband mm mm.
Ingredienser
25 g smör
1 kg potatis
250 g broccoli (fryst)
150 g ost (valfri sort)
2 dl vispgrädde
3-4 dl mjölk
Salt
Vitpeppar
Instruktioner
Skala och skär potatisen i drygt sockerbitsstora bitar. Grovriv osten och dela den tinade broccolin i mindre buketter. Fräs smöret i en kastrull och rör ner potatisen. Salta och peppra på potatisen och rör om så allt blandas väl. Häll i grädde och mjölk, låt koka upp och sen småkoka på svag värme i ca 20 minuter. Rör om mot botten då och då.
Blanda i broccolin och låt småkoka ytterligare ca 10 minuter. Stäng av plattan och lägg i osten, rör försiktigt om på eftervärmen tills osten löst sig.
Smaka av om det behövs mer salt eller peppar.