Broccolibiffar med myntasås

Serverar: 2 portioner

Frasiga och goda biffar med fräsch myntasås.

Ingredienser

  • 350 g broccolibuketter
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 3/4 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 km peppar
  • ½ riven gul lök
  • 1 dl grovriven parmesanost
  • 1 msk smör
  • Myntasås
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 msk hackad mynta
  • Salt
  • Peppar
  • Servering
  • Tomater
  • Eventuellt potatis, ris eller annat gryn
  • Instruktioner

    1. Koka broccolibuketterna mjuka i lättsaltat vatten. Vispa ihop ägg, mjölk och vetemjöl. Krydda med salt och peppar. Skär broccolin i små bitar och blanda ner i äggblandningen, mosa lätt med vispen. Skala och riv löken. Vänd ner den rivna löken och parmesanen.
    2. Hetta upp smöret i en stekpanna och klicka ut hälften av broccolismeten till 4 biffar. Stek ett par minuter på båda sidor, se till att de får en knaprig stekyta. Stek resten av smeten på samma sätt.
    3. Blanda ihop matyoghurten med hackad mynta, salt och peppar.
    4. Servera biffarna med tomater, myntasås och eventuellt potatis, ris eller annat gryn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben