Vegetariska ärt- och broccolibiffar

Serverar: 5 portioner

Tid: 35 minuter

Glutenfria och vegetariska biffar på broccoli och ärtor som sedan serverades med hummus på solroskärnor i en söt omelett

Ingredienser

  • 600 g (1 fryst förpackning) ärtor
  • ca 400 g (fryst) broccoli
  • 230 g (1 litet tetra) vita bönor
  • 1/2 dl bovetemjöl
  • 1 msk kokosmjöl
  • 1 tsk fiberhusk
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • kryddor
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 tsk havssalt
  • 1/2 tsk örtsalt
  • Instruktioner

    1. Börja med att sätta på ugnen på 180 grader.
    2. Koka sedan upp en stor kastrull med vatten och häll i broccolin och ärtorna. De ska bara bli mjuka och sedan häller du av vattnet, tillsätt resterande ingredienser i kastrullen med grönsakerna och mixa med en stavmixer till önskad konsistens. Krydda ordentligt (smaka av här alltså, viktigt med mycket smak :p).
    3. Låt sedan smeten stå i ca 10 minuter, olja under tiden in 2 bakplåtspapper och lägg upp på två plåtar. Hetta upp en stekpanna med kokosolja (ca 1-2 msk olja). Blöt sedan händerna och ta upp en hand smet och forma till en biff, upprepa med resten sen och stek dem i några minuter per sida på hög värme. Jag fick steka i två omgångar, lägg biffarna på plåtarna och tillaga klart i ugnen i ca 10-15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben