Serverar: 3-4 portioner
Tid: 45 minuter
Perfekt lunchvariant av broccoligratäng som jag slängde ihop idag. Tonåringarna renskrapade formen så jag vill föreviga receptet även om det redan finns andra broccoligratänger i MK. Vill man kan man ha ost överst men jag tyckte inte det behövdes.
Sätt ugnen på 225 grader. Koka broccolin nästan mjuk och lägg i en ugssäker form. Stek sönderklippt bacon lite lätt och låt fettet rinna av. Strö bacon ovanpå broccolin. Blanda ihop keso, ägg och söndersmulad ädelost och smaksätt med salt och peppar. Häll kesoblandningen över broccolin och gratinera i 225 grader i ca 35 minuter.
Passade bra som tisdagsrätt här hemma :) God och lättgjord!
Jag gillar inte ädelost så jag körde med prästost istället och det blev gott :) Lade även till en röd paprika, gul lök, vitlök och örtkryddor. Supergod vardagsmat! Tack för inspirationen!