Broccoligratäng med bacon

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 45 minuter

Perfekt lunchvariant av broccoligratäng som jag slängde ihop idag. Tonåringarna renskrapade formen så jag vill föreviga receptet även om det redan finns andra broccoligratänger i MK. Vill man kan man ha ost överst men jag tyckte inte det behövdes.

Ingredienser

  • 500 g färsk broccoli
  • 1 paket bacon
  • 500 g keso
  • 2 ägg
  • 250 g gräddädelost
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Koka broccolin nästan mjuk och lägg i en ugssäker form. Stek sönderklippt bacon lite lätt och låt fettet rinna av. Strö bacon ovanpå broccolin. Blanda ihop keso, ägg och söndersmulad ädelost och smaksätt med salt och peppar. Häll kesoblandningen över broccolin och gratinera i 225 grader i ca 35 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    therese12 22 mars 2011

    Passade bra som tisdagsrätt här hemma :) God och lättgjord!

    jecki 24 maj 2011

    Jag gillar inte ädelost så jag körde med prästost istället och det blev gott :) Lade även till en röd paprika, gul lök, vitlök och örtkryddor. Supergod vardagsmat! Tack för inspirationen!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben