Broccoligratäng med stekt kassler

Serverar: 4 portioner

Super gott även efter att man har fryst ner den.

Ingredienser

  • 250 g kassler
  • 2 msk smör
  • 4 dl vispgrädde
  • ½ tsk salt
  • 1 kryddmått peppar
  • 1 äggula
  • 4 dl riven fet ost
  • 250 g broccoli
  • Instruktioner

    1. Fryst broccoli kokas enligt anvisning på paketet. Låt den rinna av och lägg den i en smord form med höga kanter. Fräs smöret i en kastrull. Späd under vispning med grädden. Smaka av med salt och peppar. Rör ut äggulan med lite grädde och vispa ner i såsen. Tillsätt osten och låt den smälta ner utan att koka såsen.
    2. Häll såsen över broccolin, sätt formen på gallret i ugnen och gratinera i 225° ugnsvärme ca 15 minuter eller tills ostsåsen fått fin färg. Stek sedan kasslern i ca 5 min tills den får en fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben