Bröd i långpanna

Serverar: 20 portioner

Havregrynen gör brödet smakrikt och saftigt.

Ingredienser

  • 4 dl havregryn
  • 6 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 50 g smält smör eller ½ dl matolja
  • 1 msk strösocker
  • 1 ½ tsk salt
  • 8-9 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Mät upp havregryn och mjölk i en skål. Låt havregrynen svälla i ca en timme.
    2. Smält smöret och smula ner jästen i en bunke under tiden. Ta lite av mjölk- och havreblandningen och rör ut med jästen, häll sedan i resten av blandningen och rör om. Tillsätt sedan det smälta smöret eller matolja, socker, salt och det mesta av vetemjölet. Arbeta ihop alltsammans till en smidig deg. Låt degen jäsa i 45-60 minuter.
    3. Sätt ugnen på 225 grader.
    4. Smörj en långpanna. Häll degen i långpannan, den ska inte knådas. Tryck ut den så att den täcker hela plåten. Skär degen i ca 20 stycken jämnstora fyrkanter och strö gärna lite vetemjöl ovanpå. Låt jäsa i ytterligare 45-60 minuter under en bakduk.
    5. Grädda i 20 minuter. Låt svalna på ett galler med bakduk över.

    Liknande recept

    4.7
    2 h 30 min
    15
    55
    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (1)

    osthyvlar 13 mars 2011

    Jättegott bröd, enkelt att baka. Tar för lång tid bara.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben