Brödkaka med banan och mandel
En kaka som innehåller rågmjöl, mandel, aprikoser, katrinplommon och banan.
Servera den som den är eller tillsammans med grädde eller avrunnen yoghurt.
Ingredienser
1½ dl flytande margarin
2 msk fruktsocker
1 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl grovt rågmjöl
½ msk bakpulver
1 dl mandel
1 dl katrinplommon
1 dl torkade aprikoser
1 banan
Flytande margarin till formen
Kokos
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda margarinet och sockret och tillsätt ägget. Rör till en pösig smet. Skålla mandeln, hacka den och de torkade frukterna.
- Blanda mjölsorterna och bakpulvret med frukten i en skål och mosa bananen i en annan. Blanda ner mjölblandningen och den mosade bananen i äggsmeten. Rör ordentligt.
- Smörj en liten form och använd kokosflingor istället för ströbröd. Häll i smeten och grädde nederst i ugn ca 45 minuter.
Låt kakan svalna lite i formen.
Liknande recept
Kommentarer (0)