Brödkaka med banan och mandel

En kaka som innehåller rågmjöl, mandel, aprikoser, katrinplommon och banan. Servera den som den är eller tillsammans med grädde eller avrunnen yoghurt.

Ingredienser

  • 1½ dl flytande margarin
  • 2 msk fruktsocker
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • ½ msk bakpulver
  • 1 dl mandel
  • 1 dl katrinplommon
  • 1 dl torkade aprikoser
  • 1 banan
  • Flytande margarin till formen
  • Kokos
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda margarinet och sockret och tillsätt ägget. Rör till en pösig smet. Skålla mandeln, hacka den och de torkade frukterna.
    3. Blanda mjölsorterna och bakpulvret med frukten i en skål och mosa bananen i en annan. Blanda ner mjölblandningen och den mosade bananen i äggsmeten. Rör ordentligt.
    4. Smörj en liten form och använd kokosflingor istället för ströbröd. Häll i smeten och grädde nederst i ugn ca 45 minuter. Låt kakan svalna lite i formen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben