Brödpinnar med rosmarin

Serverar: 24 portioner

Spröda brödpinar med smak av rosmarin.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 dl ljummet vatten, ca 37 grader
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
  • Ca 5 dl vetemjöl
  • 2 msk hackad färsk rosmarin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Smula jästen i en bunke. Rör ut den med ljummet vatten, ca 37 grader. Tillsätt olivolja, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta kraftigt till en smidig deg. Arbeta till sist in hackad rosmarin.
    3. Ta upp degen och arbeta den på ett mjölat bakbord. Dela den i ca 24 bitar. Rulla bitarna till längder, ca 20 cm långa. Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt.
    4. Grädda pinnarna mitt i ugnen i 12-15 minuter. Låt svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben