Brödpudding med bacon

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 45 minuter

Detta är min mans favorit.

Ingredienser

  • 2 paket bacon
  • 8 skivor formbröd (beror lite på formens storlek)
  • 4 ägg
  • 3 dl kelda matgrädde
  • Kryddor efter vad man tycker är gott. Jag tar
  • Salt
  • Paprikapulver
  • Dragon
  • Lökpulver
  • Vitlökspulver
  • Flytande smör till formen
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 gr Skär baconen i småbitar och stek snaprigt. Vispa samman ägg, grädde och kryddor. Smörj en form med smöret.
    2. Täck botten men formbröd. Jag delar dom som behövs så att det täcker hela botten. Strö över baconen.
    3. Lägg på resten av brödet så at det täcket . Täck formen med aluminiumfolie och sätt in i nedre delen av ugnen i ca 20 min.
    4. Ta ut formen och täck med så mycket riven ost du vill ha.
    5. Grädda i 10 - 15 min till. Servera med en god sallad eller ät den som den är.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Erajscha 4 november 2009

    När ska äggstanningen i då? och var?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben