Brownie med kokostosca

Serverar: 30-36 portioner

Kladdig chokladbrownie som täcks av en kolaknäckig kokostosca. Kan det bli smarrigare? Kakan går bra att frysa.

Ingredienser

  • Kaka
  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 2 krm salt
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • Kokostosca
  • 200 g kokosflingor
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1½ dl vispgrädde
  • 75 g smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och bröa en långpanna med höga kanter, ca 30 x 40 cm.
    2. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp.
    3. Tillsätt kakao, salt, vaniljsocker och vetemjöl. Rör till en jämn smet. Tillsätt det smälta smöret och häll smeten i långpannan. Grädda först i ca 10 minuter.
    4. Koka under tiden samman kokos, socker, sirap, grädde och smör till en tjock smet under omrörning.
    5. Ta ut formen ur ugnen och bred kokossmeten över den fortfarande kladdiga kakan.
    6. Grädda i ytterligare 10-15 minuter. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben