Kladdig brownie med krämig och gul saffranstopp blir fint på adventsfikat.
Ingredienser
150 g smör
¾ dl kakao
3 ägg
3 dl socker
2½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
100 g hasselnötter
Glasyr
¼ g saffran
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
Instruktioner
Sätt ugnen på 150 grader.
Smält smöret i en kastrull. Rör i kakao och vispa smöret slätt. Låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten tillsammans med smörblandningen. Hacka nötterna och rör ner i smeten.
Häll smeten i en form, 20x30 cm som är klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen, 35 minuter. Låt kallna.
Koka upp saffran och grädde. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen i bitar och rör tills den smält. Låt glasyren stelna lite innan den breds över kakan. Låt glasyren stelna helt och skär kakan i rutor.