Brownie med saffranstopp

Serverar: 12 portioner

Kladdig brownie med krämig och gul saffranstopp blir fint på adventsfikat.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • ¾ dl kakao
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 2½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 100 g hasselnötter
  • Glasyr
  • ¼ g saffran
  • 1 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Smält smöret i en kastrull. Rör i kakao och vispa smöret slätt. Låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten tillsammans med smörblandningen. Hacka nötterna och rör ner i smeten.
    3. Häll smeten i en form, 20x30 cm som är klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen, 35 minuter. Låt kallna.
    4. Koka upp saffran och grädde. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen i bitar och rör tills den smält. Låt glasyren stelna lite innan den breds över kakan. Låt glasyren stelna helt och skär kakan i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben