Brownie med vaniljkolaglasyr

En kaka som är så god att den smälter i munnen.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 1 msk Dr.Oetker vaniljarom
  • 200 g mörk choklad
  • 4 ägg
  • 2 dl råsocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 påse Dr. Oetker choco chips
  • Glasyr
  • 300 g philadelphiaost
  • 2 dl florsocker
  • 2 msk Dr.Oetker vaniljarom
  • 1 påse Dr. Oetker flytande vaniljarom
  • Valfritt strössel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält smöret med vaniljaromen och låt sedan chokladen smälta däri.
    3. Vispa ägg och socker poröst under tiden. Blanda mjöl, bakpulver och choco chips.
    4. Rör ner smör och chokladblandningen i ägg- och sockerblandningen, blanda i mjöl, bakpulver, choco chips och rör till en jämn smet. Häll upp i form med smörat och mjölat bakplåtspapper i.
    5. Grädda i 10 minuter. Kakan ska vara mycket lös då den är klar. Låt stelna i kyl då den svalnat.
    6. Blanda alla ingredienser till glasyren och vispa hårt. Bred glasyren på kakan som svalnat och strössla som dekoration.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben