Browniemuffins

Serverar: 12 portioner

Är du muffins och brownie fantast? Då är denna muffin något för dig! Både muffins och brownie.

Ingredienser

  • 2 stora ägg
  • 1 1/2 dl ljust muscovadosocker
  • 125 g osaltat smör
  • 2 1/3 dl mjölk
  • 1/2 tsk vaniljextrakt
  • 3 3/4 dl vetemjöl
  • 1 1/4 dl kakaopulver
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 25 g hackad vit choklad + lite att dekorera med
  • Instruktioner

    1. Förvärm ugnen till 180 grader. Knäck äggen i en skål, tillsätt sockret och rör med en träsked tills allt är väl blandat. Rör ner det smälta smöret, följt av mjölken och vaniljextraktet.
    2. Sikta mjöl, kakaopulver och bakpulver över smeten och blanda ner det. Till sist rörs chokladbitarna ner. Fördela smeten i tolv muffinsforma och strö lite hackad choklad över som dekoraton.
    3. Grädda i förvärmd ugn i 20-25 minuter tills de börjar kännas fasta på ytan. Dessa brownies reser bara lite grann, inte alls som vanliga pösiga muffins.
    4. Ta plåten ur ugnen och låt svalna på ugnsgaller. Förvara i lufttät behållare och ät inom 5 dagar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben