Nyttiga browniemuffins med fluff

Serverar: 6 portioner

Muffins fulla av nyttigheter och enkla att göra. Men passa er, de är väldigt mäktiga. Fluffet bör ätas samma dag. Glutenfria

Ingredienser

  • 1½ dl kärnfria dadlar
  • 3 ägg
  • 1 dl hasselnötsmjöl
  • 3 msk kokosolja
  • 1 dl rå kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa havssalt
  • Fluff
  • 2½ dl agavesirap
  • 2 äggvitor
  • 1 tsk ättika
  • 1 tsk äkta vaniljpulver
  • Garnering
  • Hasselnötter eller bär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda alla ingredienser i en mixer och kör till en jämn smet. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt dem svalna.
    3. Fluff: Häll agavesirap i en kastrull. Rör konstant under tiden det får koka upp. Sänk därefter värmen och låt agavesirapen stå och sjuda. Rör om då och då. Vispa under tiden äggvitor, ättika och vanilj i en ren bunke, helst i metall. Vispa tills smeten har tjocknat och bildar toppar. Minska farten och häll sakta ner agaveblandningen. Öka hastigheten och vispa tills glasyren är glansig.
    4. Spritsa fluffet på muffinsen. Bränn dem eventuellt med en brännare och garnera med hasselnötter eller bär.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben