Browniemuffins med nötter.

Serverar: 6-12 portioner

Tid: 35 minuter

Baka browniesmeten i stora muffinsformar som omväxling. Lägg på lite choklad och garnera med allt gott du gillar!

Ingredienser

  • 25 g smör
  • 150 g mörk choklad, minst
  • 70 procents kakaohalt
  • 2 ägg
  • 2,5 dl strösocker eller råsocker
  • 2,5 dl dinkelmjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 dl hackade pekannötter
  • 100 g mörk choklad
  • Mandel
  • Hasselnötter
  • Pekannötter
  • Solroskärnor
  • Pumpakärnor
  • Granatäpplekärnor till garnering
  • Instruktioner

    Gör så här: Sätt ugnen på 175 º. Blanda smör och choklad bruten i mindre bitar i en kastrull på mycket svag värme och rör om tills blandningen är mjuk. Vispa ägg och socker ordentligt tills smeten är tjock och ljust gul. Blanda ned chokladsmet, mjöl, bakpulver och pekannötter och häll smeten i muffinsformar. Grädda i ugnen i cirka 15 minuter eller tills kakorna är klara. Direkt efter gräddningen gör du så här: Lägg på en bit choklad, som får smälta. Pensla eventuellt ut den över hela ytan. Strö över hackade nötter och kärnor efter behag.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben