Brownies på nytt sätt. Grädda dem i ett krispigt smördegsskal och täck med vit chokladkräm och vispad grädde.
Ingredienser
2½ dl vetemjöl
4 msk strösocker
1 krm bakpulver
50 g tärnat smör
1 ägg
Fyllning
5 msk vetemjöl
2 dl strösocker
1 tsk bakpulver
125 g smör
2 ägg
200 g mörk choklad
5 msk kakao
Vit chokladkräm
100 g hackad vit choklad
3½ dl vispgrädde
Instruktioner
- Gör pajdegen. Blanda mjöl, socker och bakpulver. Tillsätt det tärnade smöret. Nyp ihop till en smulig deg. Tillsätt 1 ägg, knåda ihop och låt vila en timma i kylen.
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en pajform och klä den med pajdegen. Tumma kanten till ett regelbundet mönster. Smält 150 g mörk choklad. Riv resten av chokladen grovt och ställ åt sidan.
- Gör fyllningen. Vispa smör och socker poröst. Vispa ner ett ägg i taget och den smälta chokladen. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vänd ner i chokladsmeten. Häll smeten i pajskalet och grädda 25 minuter. Låt svalna helt.
- Gör chokladkrämen. Smält den vita chokladen med ½ dl vispgrädde. Rör krämen slät, ta av från värmen och låt svalna lätt. Ringla krämen över pajen och låt den stelna.
- Vispa resten a grädden och skeda upp den fint ovanpå pajen och garnera med den rivna chokladen. Servera genast.
Liknande recept
Kommentarer (0)