Browniepaj med snötäcke

Serverar: 10 portioner

Brownies på nytt sätt. Grädda dem i ett krispigt smördegsskal och täck med vit chokladkräm och vispad grädde.

Ingredienser

  • 2½ dl vetemjöl
  • 4 msk strösocker
  • 1 krm bakpulver
  • 50 g tärnat smör
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 5 msk vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 125 g smör
  • 2 ägg
  • 200 g mörk choklad
  • 5 msk kakao
  • Vit chokladkräm
  • 100 g hackad vit choklad
  • 3½ dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Gör pajdegen. Blanda mjöl, socker och bakpulver. Tillsätt det tärnade smöret. Nyp ihop till en smulig deg. Tillsätt 1 ägg, knåda ihop och låt vila en timma i kylen.
    2. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en pajform och klä den med pajdegen. Tumma kanten till ett regelbundet mönster. Smält 150 g mörk choklad. Riv resten av chokladen grovt och ställ åt sidan.
    3. Gör fyllningen. Vispa smör och socker poröst. Vispa ner ett ägg i taget och den smälta chokladen. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vänd ner i chokladsmeten. Häll smeten i pajskalet och grädda 25 minuter. Låt svalna helt.
    4. Gör chokladkrämen. Smält den vita chokladen med ½ dl vispgrädde. Rör krämen slät, ta av från värmen och låt svalna lätt. Ringla krämen över pajen och låt den stelna.
    5. Vispa resten a grädden och skeda upp den fint ovanpå pajen och garnera med den rivna chokladen. Servera genast.

    Liknande recept

    1 h 15 min
    14

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben