Ticibas rulltårta med svartvinbärsfyllning och snötäcke

Serverar: 8-10 portioner

Skördetider är härliga tider, i alla fall för oss som har en stor kärlek till matlagningen och bakningen. Här hemma växer massor av äpplen, plommon, tomater, squash och framför allt - vinbär. Detta är mitt alldeles egna recept! Lycka till! :)

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 6 dl färska svarta vinbär
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 dl kokosflingor
  • Instruktioner

    1. 1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt.
    2. 2. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd sedan ner blandningen i smeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm.
    3. 3. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
    4. 4. Stjälp upp kakan på papper med kokos på. Dra bort pappret som kakan gräddades på. Låt den kallna.
    5. 5. Mixa svartvinbären och socker med en stavmixer tills det blir en syltliknande massa. Tillsätt potatismjölet. (Önskas tjockare konsistens så tillsätter du bara mer potatismjöl).
    6. 6. Bred din fyllning på kakan och rulla ihop den. Låt den ligga kallt innan den skärs upp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben