Rulltårta med hemmagjord rabarbersylt

Serverar: 1 portioner

Tid: 45 minuter

Man kan inte låta bli att slicka skålar efter denna, inte heller hålla tassarna borta tills gästerna kommer. Riktigt mumsig!

Ingredienser

  • Rulltårtan
  • 3 ägg eller 4 små ekologiska
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 msk mjölk
  • Skal av 1 apelsin
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Rabarbersylt
  • 1/2 l rabarber
  • 1/2-1 dl vatten
  • 1/2 dl vitt vin (valfritt)
  • 1 bit hel kanel
  • 1/2 vaniljstång
  • 1- 1 1/2 dl socker
  • 1 dl gelésocker
  • Instruktioner

    1. Börja med sylten, Ansa och skär rabarbern i små bitar. Koka upp vatten, vin, socker (ej gélesockret), kanel och vanilj. lägg i rabarberna och koka på svag värme tills rabarbern är mjuk och delar sig. Häll i gelésockret, rör om och låt koka upp i ca 1/2 - 1 min. Tag av och låt svalna, gärna i kyl.
    2. Rulltårtan: Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker poröst, tillsätt mjölk och rivet apelsinskal. Häll i mjöl och bakpulver blanda. Häll upp i bakplåtspappersklädd rulltårtefat (eller långpanna) Baka i mitten i ca 5 min. Stjälp upp på ett sockrat bakplåtspapper.
    3. Bred ut sylten och rulla ihop och låt svalna...... eller ät den varm :) Kan serveras med vispad grädde

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Pirkko 5 juni 2013

    Tack för receptet! Riktigt god rulltårta och extra god rabarbersylt! Gjorde dubbelsatsen av rabarbersylt för framtida rulltårtsbak.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben