Saffransbrownie med snötäcke

Mums för brownie och saffransälskare!

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 150 g vit choklad
  • 1 g saffran
  • 1 msk vatten
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 75 g mandel flagad
  • Snötäcke
  • 50 g smör
  • 1½ dl florsocker
  • 300 g färskost
  • Till formen
  • 1 msk smör
  • 3 msk ströbröd
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull och ta det från värmen.
    2. Hacka chokladen i bitar och låt det smälta i smöret. Tillsätt saffran så det får dra ut sin smak i smörblandningen. Vispa ägg och socker pösigt.
    3. Tillsätt mjöl, mandel och smör/saffrans-blandningen och rör till en jämn smet.
    4. Häll smeten i smord och bröad liten långpanna.
    5. Grädda i nedre delen av ugnen 45 min. Den ska vara lite kladdig. Låt svalna.
    6. Vispa ihop smöret med florsocker och färskost till snötäcket.
    7. Bred ut snötäcket över den helt avsvalnade kakan.
    8. Dekorera den efter smak, ex bladguld, riven vit choklad eller rivet apelsinskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben