Brownies

Ingredienser

  • 50 g hassel (knappt 1 dl)- eller valnötskärnor (drygt 1 dl)
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    Lägg bakplåtspapper i en långpanna (ca 20x20 cm). Låt papperet gå upp runt kanterna. Hacka nötterna. Bryt sönder chokladen i en kastrull och lägg i fettet. Smält det på svag värme. Ta kastrullen från värmen och låt svalna lite. Blanda ner ägg, socker, hackade nötter, vetemjöl och bakpulver. Rör till en jämn smet. Bred ut smeten i långpannan. Grädda i 175 grader ugnsvärme i mitten av ugnen i ca 25 min. Låt kakan svalna lite innan den skärs i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Brownies
    Brownies är en amerikansk chokladkaka med en spröd skorpa och mjuk...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben