Brownies

Serverar: 24 portioner

Amerikanska chokladrutor som är makalöst goda.

Ingredienser

  • 100 g pekannötkärnor
  • 150 g smör
  • 3/4 dl kakao
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk bakpulver
  • Garnering
  • 100 g mörk choklad
  • 24 pekannötkärnor
  • Instruktioner

    1. Ugn: 150 º
    2. Smörj och bröa en liten långpanna, ca 20x30 cm. Grovhacka nötterna. Smält smöret och rör ner kakaon. Låt det svalna.
    3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner chokladblandningen och mjölet blandat med vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt nötterna och bred ut smeten i lång-pannan.
    4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, ca 35 minuter. Låt kakan svalna något. Smält chokladen, bruten i bitar, i mikron i en djup tallrik, på högsta effekt ca 1 1/2 minut (eller på spisen över en kastrull med kokande vatten). Bred chokladen över kakan. Dekorera med hela pekannötkärnor. Låt chokladen stelna och skär sedan kakan i rutor.
    5. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Brownies
    Brownies är en amerikansk chokladkaka med en spröd skorpa och mjuk...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben