Amerikanska chokladrutor som är makalöst goda.
Ingredienser
100 g pekannötkärnor
150 g smör
3/4 dl kakao
3 ägg
3 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
Garnering
100 g mörk choklad
24 pekannötkärnor
Instruktioner
- Ugn: 150 º
- Smörj och bröa en liten långpanna, ca 20x30 cm. Grovhacka nötterna. Smält smöret och rör ner kakaon. Låt det svalna.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner chokladblandningen och mjölet blandat med vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt nötterna och bred ut smeten i lång-pannan.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen, ca 35 minuter. Låt kakan svalna något. Smält chokladen, bruten i bitar, i mikron i en djup tallrik, på högsta effekt ca 1 1/2 minut (eller på spisen över en kastrull med kokande vatten). Bred chokladen över kakan. Dekorera med hela pekannötkärnor. Låt chokladen stelna och skär sedan kakan i rutor.
- Smaklig måltid!
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Brownies
Brownies är en amerikansk chokladkaka med en spröd skorpa och mjuk...