Fick receptet av syrran då ett av hennes barn samt 2 barnbarn är gluten och ska komma och hälsa på mej.
Sen gjorde jag om det lite själv då jag och två av mina barn inte tål mjölk.
Ingredienser
100 g margarin mjölkfritt
100 g mörk blockchoklad
1 dl nötkärnor
2 ägg
2 dl socker
1 ½ dl glutenfri mix
1 tsk bakpulver
Margarin mjölkfritt till formen
Instruktioner
Brownies är ett amerikanskt namn på halvmjuka tjocka chokladrutor.
Smält fett och blockchoklad i en kastrull på svag värme. Låt svalna lite. Hacka nötterna. Blanda ner ägg, socker, nötter, mjöl och bakpulver i kastrullen. Rör till en jämn smet.
Bred ut den på bakplåtspapper i en liten långpanna (ca 20 x 30 cm).
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader ca 25 min. Låt kakan svalna lite och skär den i rutor.
Denna blev jättegod. Kommer garanterat att göra igen.
Är med i en Celiakistyrelse(för dem som inte tål mjöl och mjölk) och då kommer denna att göra succé.
mariepede28 oktober 2009
var hittar man mjölkfriblockchoklad??/Marie
allieneia17 september 2010
dem blev jätte goda men den glutenfriamixen innehåller mjölkpulver (Sempers glutenfria)... Jag upptäckte det för sent :(. Men tack för ett super gott recept
sif-fia19 augusti 2011
Jättegoda!
ullu1004 mars 2012
Mjölkfri choklad hittar du på selectedseven.se
Där kan man beställa ljus, mörk och smaksatt choklad.
Helt fri från både mjölkprotein och lactos.
Mycket goda!
Denna blev jättegod. Kommer garanterat att göra igen. Är med i en Celiakistyrelse(för dem som inte tål mjöl och mjölk) och då kommer denna att göra succé.
var hittar man mjölkfriblockchoklad??/Marie
dem blev jätte goda men den glutenfriamixen innehåller mjölkpulver (Sempers glutenfria)... Jag upptäckte det för sent :(. Men tack för ett super gott recept
Jättegoda!
Mjölkfri choklad hittar du på selectedseven.se Där kan man beställa ljus, mörk och smaksatt choklad. Helt fri från både mjölkprotein och lactos. Mycket goda!