Både mörk, ljus och vit choklad i samma kaka. Dessutom bakad i långpanna. Enkelt och gott.
Ingredienser
125 g smör
250 g mörk choklad
4 ägg
3 dl strösocker
150 g ljus choklad
150 vit choklad
2½ dl vetemjöl
2 msk kakaopulver
1½ tsk bakpulver
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Hacka den mörka chokladen och låt den smälta i smöret.
Hacka den ljusa och vita chokladen grovt.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner smörblandningen.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i smeten.
Häll smeten i en liten smord och bröad långpanna. Strö över ljus och vit choklad och tryck till lite.
Grädda i 20-30 minuter. Låt svalna och skär i bitar. Servera med en klick vispad grädde och ev bär.
kakan är i ugnen
En mycket god kaka till kaffet