Brownies i tre färger

Serverar: 15 portioner

Både mörk, ljus och vit choklad i samma kaka. Dessutom bakad i långpanna. Enkelt och gott.

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 250 g mörk choklad
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 150 g ljus choklad
  • 150 vit choklad
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 msk kakaopulver
  • 1½ tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Hacka den mörka chokladen och låt den smälta i smöret. Hacka den ljusa och vita chokladen grovt. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner smörblandningen. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i smeten. Häll smeten i en liten smord och bröad långpanna. Strö över ljus och vit choklad och tryck till lite.
    2. Grädda i 20-30 minuter. Låt svalna och skär i bitar. Servera med en klick vispad grädde och ev bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    mkwd 25 januari 2012

    kakan är i ugnen

    Jobenius 14 juli 2012

    En mycket god kaka till kaffet

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben