Brownies med Amarula

Serverar: 10 portioner

Kladdiga Brownies som toppas med en lyxig tryffeltopping med smak av Amarula.

Ingredienser

  • Tryffeltopping
  • 150 g choklad, havssalt/mandel, Anthon Berg, hackad
  • ½ dl vispgrädde
  • 1 dl Amarula cream likör
  • Brownie
  • 150 g smör
  • 2½ dl socker
  • 1½ dl kakao
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • Servering
  • Vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Tryffel: Lägg chokladen i en kastrull tillsammans med grädden. Värm försiktigt tills chokladen börjar smälta. Tillsätt likören och rör tills tryffeln är slät. Häll upp den i en skål, täck med plastfolie och låt den stå i rumstemperatur i ca 1 timme tills den halvstelnat och har krämig konsistens.
    2. Brownie: Sätt ugnen på 175 grader.
    3. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljpulver och blanda. Vispa ner äggen, ett i taget. Rör ner vetemjölet och blanda allt till en slät smet. Häll smeten i en form 20x20 cm. Grädda kakan mitt i ugnen i 15-20 minuter. Låt den svalna.
    4. Lossa kakan och bred ut tryffeln. Har tryffeln inte blivit så tjock att den är bredbar så kan du ställa in den i kylen en stund. Skär kakan i lagom stora bitar. Servera gärna med en klick vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben