Brownies med chokladglasyr

Serverar: 40 portioner

Glasyren är inte nödvändig, men gör dem ännu godare!

Ingredienser

  • Botten
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 200 g smör eller margarin
  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 200 g hasselnötskärnor
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 200 g mörk blockchoklad
  • Garnering
  • Hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Smält matfettet. Låt choklad och matfett svalna något.
    2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner smör och choklad i äggsmeten.
    3. Hacka hasselnötterna, för hand eller i matberedare. Blanda ner nöthacket i äggsmeten, rör ordentligt.
    4. Blanda samman mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten, lite i taget så att det inte bildas några klumpar.
    5. Smörj en långpanna, 30x40 cm, eller använd bakplåtspapper. Bred ut smeten i långpannan.
    6. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 minuter tills kakan stelnat något, men ändå inte är helt torr inuti. Låt kakan kallna.
    7. Smält chokladen till glasyren och bred den tunt över den kalla kakan.
    8. Hacka hasselnötterna och strö dem över glasyren. Skär kakan i 40 rutor, 4-5 cm stora, när glasyren stelnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben