Brownies med grädde och banan

Serverar: 12 portioner

Chokladbrownies med grädde och banan är en härlig smakkombination.

Ingredienser

  • 2 dl socker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g mörk choklad 70 %
  • 100 g smör
  • 2 msk kakao
  • 2 ägg
  • Topping
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 bananer
  • 1 msk citronsaft
  • 2 msk kakao
  • Små myntakvistar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj eller klä en liten form 15x20 cm med bakplåtspapper. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, hacka chokladen. Smält smör, kakao och choklad i mikron ca 1 minut på medeleffekt eller i en kastrull på spisen. Rör så att det blir en jämn smet.
    2. Blanda ned de torra ingredienserna, rör ner äggen ett i taget. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter. Låt svalna helt.
    3. Vispa grädden, skär bananerna i tunna skivor på längden, pressa över lite citronsaft så de inte mörknar. Skär kakan i bitar med en vass kniv, toppa bitarna med vispad grädde och bananer. Pudra över kakao och dekorera med mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben