Brownies med jordnötter och kolasås
...kära choklad-älskare...det här är ett överdådigt recept på brownies, som här når oanade höjder tillsammans med jordnötter och en mäktig kolasås...
Ingredienser
240 g mörk choklad
240 g smör
3 ägg
3 3/4 dl socker
5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1½ dl salta jordnötter
Kolasås
1½ dl strösocker
2 msk vatten
1 dl grädde
1 msk smör
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 °.
- Hacka chokladen i bitar, blanda med smör i en bunke och smält över vattenbad på spisen.
- Vispa ihop ägg och socker och vänd ner chokladsmeten.
- Blanda ut bakpulvret i mjölet, sikta ner mjölet i omgångar i chokladsmeten och blanda med en slickepott. Avsluta med att röra ner jordnötterna.
- Smörj en ugnssäker form och bred ut chokladsmeten i formen.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i 20–25 minuter, beroende på hur kletiga brownies du vill ha. Låt kakan svalna helt innan den delas i portionsbitar.
- Kolasås:
Låt sockret smälta i en tjockbottnad kastrull på medelhög värme. För att undvika klumpar, rör så lite som möjligt i sockret medan det smälter.
- Dra kastrullen från värmen när sockret smält helt och fått en bärnstensbrun färg.
- Slå ytterst försiktigt vattnet över sockret och se upp för den heta vattenångan.
- Häll därefter i grädden och ställ tillbaka kastrullen på plattan. Låt såsen koka ihop till simmig konsistens.
- Avsluta med att röra ner smöret och låt sedan såsen svalna till rumstemperatur innan den serveras.
Liknande recept
Kommentarer (4)
Åh, vad god och mäktig den ser ut!
Det hær är det allra bästa browniereceptet som jag har provat! Den är så god! ännu godare är det med rostade hasselnötter tycker jag.
Det hær är det allra bästa browniereceptet som jag har provat! Den är så god! ännu godare är det med rostade hasselnötter tycker jag.
Gjorde dem igår och de var jättegoda, hade cashew- och valnötter i ^^