Brownies med körsbär

Serverar: 30 portioner

Kan det bli godare? Bakas i stor långpanna.

Ingredienser

  • 150 g körsbär (färska eller på burk)
  • 300 g mörk choklad
  • 8 ägg
  • Salt
  • 250 g smör, rumsvarmt
  • 150 g strösocker
  • 150 g mjöl
  • 150 g mandel, mald
  • 2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Smörj en långpanna. Skölj körsbären, torka av dem och kärna ur eller låt dem droppa av i ett durkslag. Hacka chokladen grovt och låt smälta i en skål under omrörning i hett vattenbad och sedan svalna något. Dela äggen. Vispa äggvitorna till hårt skum.
    2. Rör smöret pösigt med sockret i en skål. Rör ner äggulorna en i taget och sedan den smälta chokladen. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Blanda mjölet med mandlar och bakpulver, rör ner i chokladmassan. Vänd sedan ner äggvitan och sedan körsbären. Häll smeten i en långpanna, 2-3 cm hög, jämna till ytan. Grädda mitt ugnen i ca 25 minuter.
    4. Ta ut kakan och låt svalna. Skär fyrkantiga brownies och servera med färska körsbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Haw 17 maj 2009

    Har ingen våg så det var svårt att få fram rätt mängd på mjölet. Den blev för torr och lite bränd redan efter 20 minuter. Med lite grädde eller glass till så kan det nog bli bra ändå... trodde den skulle bli lite kladdigare bara...

    PeggyGoulding 8 januari 2013

    vill se bild!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben