Brownies med kokos- och citrontäcke

Serverar: 15 portioner

Ett måste

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 100 g smör
  • 150 g mörk choklad
  • ½ dl kakao
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk smör
  • 2-3 msk ströbröd
  • Glasyr
  • 150 g smör
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl kokosflingor
  • 1-1 ½ citron, rivet skal
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Rör ner chokladsmör, kakao, vetemjöl och bakpulver i ägg- och sockersmeten till en jämn smet. Häll den i en smord form, cirka 25x35 centimeter. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Ta ut kakan och höj värmen till 200-225 grader.
    2. Gör glasyren så att den är färdig när kakan gräddats 15-20 minuter. Lägg ingredienserna till glasyren i en kastrull och värm den under omrörning tills smöret smält. Bred glasyren över hela kakan och grädda tills glasyren fått lite färg, 5-10 minuter. Låt kakan svalna innan du skär den i bitar.
    3. Ugn 200-225 grader

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben