Brownies med pekannötter

Serverar: 20 portioner

Choklad och nötter är en oslagbar kombination. Mums!

Ingredienser

  • 225 g margarin
  • 70 g mörk choklad
  • 125 g vetemjöl
  • 3/4 tsk bikarbonat
  • 1 rågat krm bakpulver
  • 55 g pekannötter
  • 100 g farinsocker eller mörkt muscovadosocker
  • 1/2 tsk mandelessens
  • 1 ägg
  • 1 tsk mjölk
  • Instruktioner

    1. Smöra en långpanna och klä den med bakplåtspapper.
    2. Smält chokladen i en värmetålig skål som du placerar över en kastrull med sakta sjudande vatten. Sikta under tiden ner mjöl, bikabonat och bakpulver i en stor skål.
    3. Finhacka nötterna och lägg dem åt sidan. Rör smör och socker luftigt i en annan skål och rör därefter ner mandelessens och ägg. Ta chokladen från värmen och rör ner den i smörsmeten. Tillsätt mjölblandning, mjölk och hackade nötter och rör tills allt är väl blandat.
    4. Bred ut smeten i brownieformen och jämna till ytan. Grädda sedan kakan i 180 grader varm ugn i 30 minuter eller tills den känns fast på ytan (den ska vara lite kladdig i mitten; färdiga brownies ska vara frasiga på utsidan och lätt sega inuti). Ta ut den och låt den kallna. Skär kakan i 20 rutor och servera.
    5. Ät och njut.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben