Brownies med ricottaost

Serverar: 30 portioner

En annorlunda variant av brownies som är läckert marmorerade med ljus citronfyllning.

Ingredienser

  • Brownie
  • 175 g smör
  • ½ dl kakao
  • 3 dl socker
  • 2 vispade ägg
  • 2½ dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 250 g ricottaost
  • 3 msk florsocker
  • 1 ägg
  • Rivet skal från ½-1 citron
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Smält smöret i en kastrull, dra från värmen och rör ner siktad kakao och socker. Vispa i äggen, därefter mjölet och blanda väl. Häll smeten i en liten långpanna, ca 20x30 cm klädd med bakpapper.
    3. Vispa ricottaosten med florsocker och ägg. Smaksätt med citronskal och skeda blandningen över smeten, lite här och där. Rör om lätt med en sked.
    4. Grädda 35-40 minuter. Låt svalna i formen och skär i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben